sobota, 13 listopada 2010

Makaron z oliwą z oliwek

Przepis na to danie znalazłam TUTAJ. Zachwyciło mnie swoją prostotą i bardzo mi zasmakowało. Żeby jednak nie popsuć jego smaku należy użyć składników bardzo dobrej jakości, tj. oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i parmezan. Jeśli oliwa z oliwek nie popsuje wam smaku makaronu tzn., że należy ona do tych z najwyższej półki. Oto przepis:

Składniki
300 g makaronu
50 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia (ja użyłam Hojiblanco Oleoestepa)
ok. 60 g sera parmezan
pomidor
sól, pieprz

Wykonanie
Ugotować makaron, wymieszać z oliwą, dodać pokrojonego pomidora, przyprawić do smaku solą i pieprzem i posypać parmezanem. Prawda, że proste?
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz