wtorek, 2 listopada 2010

Marki Oliwy Oleoestepa


HOJIBLANCO API

Oliwa Virgen Extra Hojiblanco API produkowana jest z odmiany oliwek dominującej na obszarze Estepa i Puente Genil. Jej aromat przypomina zapach świeżo ściętej trawy i jabłka. Przy degustacji wyczuwa się smak pomiędzy gorzkim i pikantnym.

Oliwa ta nadaje się doskonale do sosów, ryb z grilla i sałatek.

ARBEQUINO API

Oliwa Virgen Extra Arbequino API produkowana jest z względnie młodej odmiany oliwek pochodzących z drzewek oliwnych młodszych niż 30 lat. Pomimo ich młodego jak na drzewa oliwne wieku dają one spektakularne rezultaty jeśli chodzi o produktywność i najwyższą jakość.

Zapach tej oliwy jest bardzo zrównoważony z wyraźnie wyczuwalnymi smakami gorzkim i pikantnym a przy degustacji wyczuwa się posmak zielonych migdałów.
Idealna do sardynek, sosów majonezowych, winegret oraz jako dodatek do świeżych serów.

SELECCION API
Trafna kombinacja dwóch odmian oliwek Hojiblanco API i Arbequino API. Rezultatem tego połączenia jest  doskonała oliwa o owocowym zapachu. W smaku wyczuwa się goryczkę i pikantność. 
Szczególnie smaczna z tostowym chlebem, grillowanymi warzywami.

HOJIBLANCO
Lekko pikantna z delikatnym posmakiem goryczki.

Niezastąpiona w kuchni zarówno do dań przygotowywanych na surowo jak i do potraw duszonych i smażenia. 

ESTEPA VIRGEN
Selekcja wszystkich odmian oliwek uprawianych w regionie Estepa i Puente Genil, zbieranych w listopadzie kiedy to oliwka jest w kolorze między zielonym a fioletowym. Daje to w rezultacie doskonałą oliwę o intensywnym zielonym kolorze, zapachu świeżej trawy i zielonych owoców.

zdjęcie i tekst : www.doestepa.es

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz